MissEshaHERE ! =='

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter

Saturday, 11 June 2016

Kekasih hingga SYURGA





Lama gila tak update blog. saje nak share. ni pic mase dekat menara condong. actually ni gambar family last dgn arwah adek. last vacation dgn dy. now dh masuk setahun dy pergi tinggalkan family. tinggalkan semua. memang terasa until now. bila tengok semua gmbar dgn dy, rase mcm dy masih ade lg kat sini. bila dy takde kat rumah tu rasa macam dy kat u dy study. my mom n mydad pun rase bnde tu. sebab bukan tak redha. cuma nak amik mase yg sesuai utk betul2 terima keadaan baru. sape yg tak sayang anak. 21tahun dy dgn kitorang. mama abah yg lahirkan & yg besarkan dy. ofcoz la masih susah nak accept. cuma selalu pesan pada haty. sabar. redha. insya allah dy tunggu kita semua kat sana. harap family kita akan jumpe semula kat sana mcm sediakala. ya allah . memang selalu mimpikan dy. sebab selalu pikirkan dy. setiap kali balik keje, msti teringatkan dy. sebab dulu dah janji,kalau akak keje kat kl. weekend akak nak amek adek. akak nak pergi u adek. bwk adek jln2. nak jge adek. dgn kdaan adek yg sakit tu. still kuat belajar. still kuat ulg alik u dgn sendirinya. kdg2 tu mmg akak slalu ckp, cube la berdikari. tp awk tak mampu. awk tak larat. mmg awk tak larat. 7tahun awk hidap penyakit awak tu (SLE). keluar masuk wad tu dah jd perkara biasa dh. sebab antibodi adek tak mcm org biase. tak boleh kotor. tak boleh habuk. tak boleh demam. demam je mesti warded. kdg2 akak amek cuti bljr sbb nak jge adek. replace tmpt mama. mama pun ade tanggungjawab nak uruskan rumah & adek kita. so very difficult utk mama. tp mama ttp jge adek sepanjang akak takde. abah berulang alik ke hospital sbb risaukan awk. masih terngiang2 kat telinga akak awk cakap, adek dh sehat. adek tak sakit dh kak. lpsni boleh jln mcm org biase. tak susa bwk air lagi. ya allah kuatkanlah haty akak syg. akak tak mampu. akak tak mampu tanpa awk. now bila adek dh takde, akak akan egt semua memori yg kita lalui. rupenye sekejap je allah pinjamkan awk utk family kita. kdg2 kesian kat mama abah sebab selalu sebut perkataan fav awak. sebab memori dgn awk takkan terpadam macamtu je. adek, selamat ulangtahun yg ke -22. even adek takde dgn family & takkan ade lg smpai bila2, akak tetap tak lupa besday awk. dah genap setahun awk tinggalkan family kite. ALFATIHAH ADEK (NUR BASHIRA BINTI SA'DON 4/3/1994-15/5/2015 dalam kenangan)













Blogger Widgets