MissEshaHERE ! =='

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter

Saturday, 11 June 2016

Kekasih hingga SYURGA





Lama gila tak update blog. saje nak share. ni pic mase dekat menara condong. actually ni gambar family last dgn arwah adek. last vacation dgn dy. now dh masuk setahun dy pergi tinggalkan family. tinggalkan semua. memang terasa until now. bila tengok semua gmbar dgn dy, rase mcm dy masih ade lg kat sini. bila dy takde kat rumah tu rasa macam dy kat u dy study. my mom n mydad pun rase bnde tu. sebab bukan tak redha. cuma nak amik mase yg sesuai utk betul2 terima keadaan baru. sape yg tak sayang anak. 21tahun dy dgn kitorang. mama abah yg lahirkan & yg besarkan dy. ofcoz la masih susah nak accept. cuma selalu pesan pada haty. sabar. redha. insya allah dy tunggu kita semua kat sana. harap family kita akan jumpe semula kat sana mcm sediakala. ya allah . memang selalu mimpikan dy. sebab selalu pikirkan dy. setiap kali balik keje, msti teringatkan dy. sebab dulu dah janji,kalau akak keje kat kl. weekend akak nak amek adek. akak nak pergi u adek. bwk adek jln2. nak jge adek. dgn kdaan adek yg sakit tu. still kuat belajar. still kuat ulg alik u dgn sendirinya. kdg2 tu mmg akak slalu ckp, cube la berdikari. tp awk tak mampu. awk tak larat. mmg awk tak larat. 7tahun awk hidap penyakit awak tu (SLE). keluar masuk wad tu dah jd perkara biasa dh. sebab antibodi adek tak mcm org biase. tak boleh kotor. tak boleh habuk. tak boleh demam. demam je mesti warded. kdg2 akak amek cuti bljr sbb nak jge adek. replace tmpt mama. mama pun ade tanggungjawab nak uruskan rumah & adek kita. so very difficult utk mama. tp mama ttp jge adek sepanjang akak takde. abah berulang alik ke hospital sbb risaukan awk. masih terngiang2 kat telinga akak awk cakap, adek dh sehat. adek tak sakit dh kak. lpsni boleh jln mcm org biase. tak susa bwk air lagi. ya allah kuatkanlah haty akak syg. akak tak mampu. akak tak mampu tanpa awk. now bila adek dh takde, akak akan egt semua memori yg kita lalui. rupenye sekejap je allah pinjamkan awk utk family kita. kdg2 kesian kat mama abah sebab selalu sebut perkataan fav awak. sebab memori dgn awk takkan terpadam macamtu je. adek, selamat ulangtahun yg ke -22. even adek takde dgn family & takkan ade lg smpai bila2, akak tetap tak lupa besday awk. dah genap setahun awk tinggalkan family kite. ALFATIHAH ADEK (NUR BASHIRA BINTI SA'DON 4/3/1994-15/5/2015 dalam kenangan)













Tuesday, 22 April 2014

bukak buku baru dengan DIA =='

assalamualaikum. wahhhhh kemaskan page blog nih. meztylah kan sebab dh tukar header baru, theme baru.semue baru lah. tukar semue sbb kite dah mulekan hidup baru dengan encik SAYANG kite tuhhh. hope lepas ni tade lah kesedihan dan kesakitan yang bakal muncul, but kalau takdir, insya allah sme-ii tangani jugak. kite nih,dh tade orang laen selaen family tercinta dan DIA. ALLAH dah temukan kite dengan SOULMATE kite. kite bahgia sangat dengan dy. even kadang-ii tuh gaduh jugak,tp biaselah kan mane bole lelame sbb kite ta mmpu tanpe dy. selame dgn dy,kite jrg susa. semue dy bantu. sedih kite,suke kite,semue dgn dy. dy sgt memahami. ta pnh jmpe lg org cm dy. harap dy lh kebahgiaan kite utk selamanya. SAYANG,bole ke awak menyintai saya dengan mase depan saya dan bukan mase lalu saya? sbb sy hrp sgt yg awk akn jge sy.tnpe ungkit kisah lalu. awk,sy fhm,kdg-ii susa kan na terima ape yg dh jd,tp sy hrp awk dpt trme sy seadanye.sy ta sempurna mana pun kerna sy insan biase yg ta lari dr melakukan kesilapan. awk twukan yg sy ta na sedih lg .sy twu awk sdg cube bhgiakan sy. sy nmpk semue.serius sy sgt sygkn awk dan hbgn kite. sy na ia jd lebih baek dalam buku baru nihh. #insyaallah #loveYOUsayang









Saturday, 1 March 2014

ceritera CHENTA

assalamualaikum. dah lame sangat ta update blog nih,after bersihkan and clear ape yg ta patut, so updatelah pasal ceritera chenta. perkenalan dengan dia sangat singkat. sebelum tu kitorang just text at facebook. then jarang jugak la text dengan dia,sebab masing-ii bz. tp awal tahun haritu 2 januari 2014, bermula la kisah kitorang. starting text dekat fb and kitorang pun tukar-ii numbe hp. selalu sangat contact dengan dia. rase kalau sehari ta text dia,rase serba ta kena. tp ta luahkan lagi perasaan tu. tp lepas bpe lame kitorang selalu text,tibe-ii dia cakap yang dia mula sayangkan kite. alamak...malunye masetu .bukan sebab ape,just sebab kite dah lame ta rase bhgia tibe-ii muncul. mula-ii tu susa jugak na accept dia.kitorang cube trust antre satu sme laen. alhamdulillah akhernye 9 januari 2014,kitorang declare sebagai couple(insyaallah lepasni,wife and husband yang sah).lepastu,tarikh keramat tu kitorang abadikan sampai bile-ii. 14 januari,kitorang jumpe. first date katenye. serius dia baek sangat. terharu dengan ape yg dia buat. sumpah dia comel sangat even dah 26 tahun,tp dia ta nampak tua.YA ALLAH beruntungnya dipertemukan dengan dia. alhamdulillah. then, haritu jugak first time dapat bunga dari dia.sebelum dengan dia,ta pernah pun dapat bunga ros sejambak tu. it'is first time. terharu sangat. nampak jelas keikhlasan dia terhadap kite. YA ALLAH kau panjangkanlah jodoh kami. kau berikanlah kami kebahgiaan dunia akhirat. dan kau berikanlah kami restu dari kedua ibu bapa kami atas hubungan kami ini. hanya padamu aku berserah. FANDI IKEMAL BIN ABAS, saya sayang awak dunia akhirat saya.tolong jaga saya,bimbing saya sepenuhnya.saya takut kehilangan awak. saya ta mampu bahgia tanpa cinta awak sayang. saya janji saya akan bahgia kan awak sepertimana awak bahgiakan saya.



Thursday, 26 September 2013

it's me ! anak sulong mama abah :)



SIFAT ANAK SULONG......

1) ANAK MANJA EMAK

Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.
2) ANAK DEGIL
Anak pertama dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yg betul. Dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg betul. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.
3) TAK PANDAI PUJUK
Memang anak no 1 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia.
4) BERCINTA
Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban.
5) HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi.
6) HATI
Anak no 1 ni juga nampak aje keras, tp hati dia lembut. Satu lagi perangai dia tak boleh ditegur.
7) BERDIKARI
Very independent. Memang betul. Tp kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul. Very take care.
8)ARAHAN
Anak no 1 ni juga dia payah nk terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.
9) PEMAAF & CARING
Tidak dinafikan anak no 1 ni pun pemaaf dan caring. Tapi awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham je lah.
10) PAKAIAN
Nak semua up to date. Semua nak kemas.

# janganPANGGILkakLONGsuda ! taSUKE ! #

Saturday, 3 August 2013

HAPPY sangat-ii

semalam last keje. alhamdulillah dh dapat gaji.bersyukur sgt . then balik rumah parents kat pontian. kesian my abah and my adek-ii sebab sanggup tunggu even dh masuk waktu berbuke . thanks a lot . oke akak dh plan na bg duet raye dekat korang . ma abah , akak ni practical je . tp insya allah ade rezeki utk korg semua . semalam mama masak sedap . sup bebola ikan handmade...fav weyh ! suke gyle..kalau dulu selalu tolong mama wat bebola tu . tp semalam  balik pun dh lmbt..ta sempat..then harini egt na beli brg buat biskut raye . biskud cornflakes and biskut coklat je kot.. oke la tu . sebab ta pandai sgt buat kueh lame-ii. (bukan berlagak tp serious ta pandai) harini dh request kat mama na makan gulai ikan bilis , then terung goreng dgn belacan !wow ! excited weyh ... confirm sedap gyle . ya allah nikmatnya puasa. lagi-ii bile bersama keluarga tercinta . ni la harta dunia akhirat yg ade. insya allah . kalau buah haty ta jumpe ta ape . sebab dh ade family yg cukup membahagiakan . alhamdulillah .

Friday, 2 August 2013

Sabarlah haty ku =='

Saat Kau datang dalam hidupku
Ku sangka ini cinta terakhir
Ternyata malam penuh bintang
Berakhir dengan mendung
Menari aku dengan gelisah
Lagi lagi lagi ku menangis
Sabarlah hati menahan perih
Terluka lagi dan lagi dalam kisahku
Tenang la jiwa iring langkahku
Ku yakin pasti ada yang terbaik untukmu
Ternyata malam penuh bintang
Berakhir dengan mendung
Menari aku dalam gelisah
Lagi lagi lagi ku menangis
Meski hati sering dilukai
Takkan menyerah aku mencari cinta
Sabarlah hati menahan perih
Terluka lagi dan lagi dalam kisahku
Tenang la jiwa iring langkahku
Ku yakin pasti ada yang terbaik untukmu
Sabarlah hati menahan perih
Terluka lagi dan lagi dalam kisahku
Tenang lah jiwa… uhh.. uhuu
Sabarlah wahai hati..
Jangan menangis..

Friday, 26 July 2013

MY GIRLFRIEND merangkap little sis dunia akhirat =='



 ni lha my sis . ha laen kan muke kitorg ? nampak ta permaenan dia kat situ ,hehehe . even muke ta same , tp kitorg banyak persamaan . ha nampak ta yg kitorg selalu pakai baju same .then wrne fav kitorg pun same iaitu PINK ! wow . same segalenye ==' . itu bermakne yg kitorg sehaty sejiwe . heeee . dia ni baek orgnye , tp kalau ckp pedas jugak ah .hahahha.. kitorg ni gyle-ii sikit . hahaha. hobi kitorg , collect anak patung , tanye lha mama abah bape bnyk patung yg kitorg dh ade . dr yg kecik sampai lha yg besar-ii . kadang-ii patung ni hadiah org bagi , tp kebanyakan nye mama abah lha yg belikan utk kitorg . BEST kn ! bersyukur sgt sebab ade family
macam ni . dia ni study dkt UiTM lendu,melake .
baru je part2 course account . rezeki dia .study
rerajin k . kakak sayang adek sangat-ii :)









                      <3 NUR BASHIRA BINTI SA'DON <3





buah haty pengerang jantung merangkap BOYFRIEND dunia akhirat =='





ni la my boyfriend yg merangkap buah haty pengerang jantung dunia akhirat . He's my hero ! love u  adek ==' . ni adek paling bongsu tp paling tinggi dalam sibling kitorg . satu-ii nye waris lelaki tunggal . kitorg 1 kepale . muke pun iras-ii sikit . heee . bole dikatekan ape yg dia suka same dgn ape yg i suka . alhamdulillah sebab allah kurniakan dia sebab dialah yg jd peneman mama abah dekat rumah semenjak i study dekat kl n angah study kt melake . memangla ta jauh mane , tp hari-ii mama abah ade peneman . even dia nakal , kadang-ii degil ,tp kitorg sayang dekat dia ni . kadang-ii dia lah tempat kitorg luahkan ape-ii even dia masih budak lagi , dia cepat memahami . dialah kawan baek ,kawan gaduh , kawan suka duka jugak . alhamdulillah, sejak kitorg dh besar ni , mama abah jarang na mara-ii sebab kitorg dh fhm situasi ape je.  biaselah kan , name pun hidup. ade masalah yg memang ta bole na dielak lagi . adek , study rajen-ii k . jangan malas-ii . tahun ni na PMR kan , akak doakan yg terbaek utk adek-ii akak . 

<3 MOHD CASHZERI BIN SA'DON <3

Blogger Widgets