MissEshaHERE ! =='

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter

Sunday, 2 March 2014

new life with LOVE :)

MARCH : insya allah genap 2bulan menyulam bahgia dengan insan kesayangan FANDI IKEMAL BIN ABAS. even anything happen, we must pretend the relation. susa senang, anje na bersama hby tw. itu janji anje. hby,even anje bkn yg pertama buat hby and hby bkn yg pertama buat anje, tp kebahgiaan tu terasa macam kite adalah insan pertama dalam hidup masing-ii. after this,kite kena same-ii jage hubungan kite supaya sampai waktu kite disatukan sebagai sepasang suami isteri yg sah. bukan tu je,anje na jd isteri hby yg pertama dan terakhir di dunia dan akhirat kite. setiap kali anje pandang mata hby,anje selalu nampak keikhlasan hby dengan setiap butir bicara hby dan ape yg hby buat untuk anje. serius,anje ta maen-ii kali ni.anje cintakan hby sampai bile-ii. you're the last for me LOVE ! anje dah puas sangat menanges dengan ape yg pernah orang buat pada anje. so kali ni,anje ta na sia-iikan aermata anje. anje syg sgt kt hby. ta twu na luah macam mana. even sebelum ni anje bukan yg terbaek,tp anje cube jd yang paleng ikhlas dlm hdup hby.. anje ta mampu tanpa hby lepas ni. please my pleasure hby. anje ta mintak lebih,cuma beri ruang anje na bahgia.even ape yg jadi pada anje,anje ttp cintakan hby.engat tu.jangan pernah lupa. hby,andai 1 hr nanti anje tade kat cc hby,anje na sgt hby bahgia lepastu.sebab kite kan hanya mampu merancang. ALLAH yang tentukan.saat tu,anje dh cukup bahgia dengan kaseh sayang yang melimpah ruah dari hby dan keluarga anje.masetu,anje ta na nampak hby sedih.anje ta na hby risau pasal anje.sbb masetu,pandaila anje bwk diri anje.cume sekarang,impian anje utk bahgia and dpt teruskan hidup anje dengan hby.anje selalu impikan yg hby akan jd suami anje yang sah.jd suami yg membimbing anje ke jalan ALLAH. Jd daddy pade anak-ii kite.berikan mereka didikan agama.anje twu,sejauh mane kite merancang,tanpa restu mama abah dan izin ALLAH,ta mungkin kite dapat teruskan hajat kite. so start from now,kite kne rajen doa supaya kite dapat ape yg kite hajatkan.SAYANG,thanks a lot sebab terima anje seadanya dengan kekurangan yang ade pade anje.semoga kekurangan tu akan anje perbaiki demi mase depan kite bersama. anje sayang hby sangat-ii. engat taw! tade org laen selaen hby (FANDI IKEMAL) love you so stronggg <3





Saturday, 1 March 2014

ceritera CHENTA

assalamualaikum. dah lame sangat ta update blog nih,after bersihkan and clear ape yg ta patut, so updatelah pasal ceritera chenta. perkenalan dengan dia sangat singkat. sebelum tu kitorang just text at facebook. then jarang jugak la text dengan dia,sebab masing-ii bz. tp awal tahun haritu 2 januari 2014, bermula la kisah kitorang. starting text dekat fb and kitorang pun tukar-ii numbe hp. selalu sangat contact dengan dia. rase kalau sehari ta text dia,rase serba ta kena. tp ta luahkan lagi perasaan tu. tp lepas bpe lame kitorang selalu text,tibe-ii dia cakap yang dia mula sayangkan kite. alamak...malunye masetu .bukan sebab ape,just sebab kite dah lame ta rase bhgia tibe-ii muncul. mula-ii tu susa jugak na accept dia.kitorang cube trust antre satu sme laen. alhamdulillah akhernye 9 januari 2014,kitorang declare sebagai couple(insyaallah lepasni,wife and husband yang sah).lepastu,tarikh keramat tu kitorang abadikan sampai bile-ii. 14 januari,kitorang jumpe. first date katenye. serius dia baek sangat. terharu dengan ape yg dia buat. sumpah dia comel sangat even dah 26 tahun,tp dia ta nampak tua.YA ALLAH beruntungnya dipertemukan dengan dia. alhamdulillah. then, haritu jugak first time dapat bunga dari dia.sebelum dengan dia,ta pernah pun dapat bunga ros sejambak tu. it'is first time. terharu sangat. nampak jelas keikhlasan dia terhadap kite. YA ALLAH kau panjangkanlah jodoh kami. kau berikanlah kami kebahgiaan dunia akhirat. dan kau berikanlah kami restu dari kedua ibu bapa kami atas hubungan kami ini. hanya padamu aku berserah. FANDI IKEMAL BIN ABAS, saya sayang awak dunia akhirat saya.tolong jaga saya,bimbing saya sepenuhnya.saya takut kehilangan awak. saya ta mampu bahgia tanpa cinta awak sayang. saya janji saya akan bahgia kan awak sepertimana awak bahgiakan saya.



Blogger Widgets