MissEshaHERE ! =='

Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter

Friday, 26 July 2013

MY GIRLFRIEND merangkap little sis dunia akhirat =='



 ni lha my sis . ha laen kan muke kitorg ? nampak ta permaenan dia kat situ ,hehehe . even muke ta same , tp kitorg banyak persamaan . ha nampak ta yg kitorg selalu pakai baju same .then wrne fav kitorg pun same iaitu PINK ! wow . same segalenye ==' . itu bermakne yg kitorg sehaty sejiwe . heeee . dia ni baek orgnye , tp kalau ckp pedas jugak ah .hahahha.. kitorg ni gyle-ii sikit . hahaha. hobi kitorg , collect anak patung , tanye lha mama abah bape bnyk patung yg kitorg dh ade . dr yg kecik sampai lha yg besar-ii . kadang-ii patung ni hadiah org bagi , tp kebanyakan nye mama abah lha yg belikan utk kitorg . BEST kn ! bersyukur sgt sebab ade family
macam ni . dia ni study dkt UiTM lendu,melake .
baru je part2 course account . rezeki dia .study
rerajin k . kakak sayang adek sangat-ii :)









                      <3 NUR BASHIRA BINTI SA'DON <3





buah haty pengerang jantung merangkap BOYFRIEND dunia akhirat =='





ni la my boyfriend yg merangkap buah haty pengerang jantung dunia akhirat . He's my hero ! love u  adek ==' . ni adek paling bongsu tp paling tinggi dalam sibling kitorg . satu-ii nye waris lelaki tunggal . kitorg 1 kepale . muke pun iras-ii sikit . heee . bole dikatekan ape yg dia suka same dgn ape yg i suka . alhamdulillah sebab allah kurniakan dia sebab dialah yg jd peneman mama abah dekat rumah semenjak i study dekat kl n angah study kt melake . memangla ta jauh mane , tp hari-ii mama abah ade peneman . even dia nakal , kadang-ii degil ,tp kitorg sayang dekat dia ni . kadang-ii dia lah tempat kitorg luahkan ape-ii even dia masih budak lagi , dia cepat memahami . dialah kawan baek ,kawan gaduh , kawan suka duka jugak . alhamdulillah, sejak kitorg dh besar ni , mama abah jarang na mara-ii sebab kitorg dh fhm situasi ape je.  biaselah kan , name pun hidup. ade masalah yg memang ta bole na dielak lagi . adek , study rajen-ii k . jangan malas-ii . tahun ni na PMR kan , akak doakan yg terbaek utk adek-ii akak . 

<3 MOHD CASHZERI BIN SA'DON <3

Thursday, 25 July 2013

family tercinta =='

hola . harini just na update pasal my family . yela , ade mama,ade abah ,ade adek ,ade abang ==' . bangge sebab ade mereka semua . alhamdulillah . sejak berusia 22 tahun ni , fikiran pun maken matang . macam2 hal yg dipikirkan . but , family first . dh banyak sgt kot mase yg dihabeskan dgn org laen , bukan dgn amily . now saatnya utk bahagiakan dorg.  insya allah . lepas grade ni , mungkin na keje , then continue stdy . nanti na bli kereta bagai . bukan utk sape , utk life sendiri jugak .hehehe . PENTING ! kalau bukan family , im nothing ==' . MAMA : seorang yang garang ,(takut beb mase kecik dulu lha) ,tp serious mama baek , sporting , penyayang (kuceng pn dia bg makan tw) egt lg dulu mase na spm , ulgkaji mase subuh lepas sahur,mama lha yg teman stdy. egt senang na dpt ke ? MILO ta tinggal beb . mama memang THE BEST ! specialnye mama ni , dia pandai jahit baju tw. beruntung sangat ade mama. baju raye just beli kaen je.selebihnye dia lha yg buat.bg design je.twu-ii siap . ya allah nikmat gyle sebab dapat save bajet . tp kesian jugak kat mama.kena layan karenah anak-ii dia yang 3 org ni.  mama pn pandai masak . cakap jelah na makan ape , mgkin bukan harini dia buat ,tp sok luse mungkin dapat. alhamdulillah .hehehehe..SERIOUS SAYANG MAMA ! ABAH : seorang yang garang jugak. tengok muka pun twu . tapi bukan seperti yang disangke tw.hehehehhe... dia lha org yang paling baek dalam dunia ni . sebab he's only my king in my heart. never be replaced. heheheeh. cakap je na ape , confirm dapat . bukan senang na bahagiakn anak-ii .tp itu prinsip abah. asalkan anak-ii ikut cakap dia , dgr nasihat then belajar rajen-ii ,insya allah. bersyukur dikurniakan abah. abah ta penah mengeluh dgn penat yang dia dapat. bile na raye ni lha , yg buat haty rase sebak.yelah,abah akan usahakan untuk family dia. ta na nampak sikit kekurangan. kesian abah . terima kaseh sebab bersusah payah utk kami . kakak sayang ABAH !
 ni lha insan kesayang yang i ade . BEST I EVER HAD =='

Wednesday, 24 July 2013

happy ending =='

even dh hidup SINGLE ni , i masih lg happy . yela .kan ade family , kawan-ii , org sekeliling . and yg paling penting ALLAH ade sentiase menemani hidup i . SOKEY ! life must go on . but now i'm a strong women . ta macam dulu-ii . yela , dulu hidup sorg-ii sunyi sangat . sekarang ta sunyi sebab dah practical . so beban ade dalam kepale tu semua dh buang jauh-ii . bukan ta pernah egt , tp cube melupakan. moment-ii lame tu perlu diFORMAT and di REFRESH . ta bole simpan lame-ii sebab nanti otak berkarat then memory pun full . apelagi stuck la pulak . hahahah . but alhamdulillah . hidup ni indah sebenarnye . kalau pandai hargai mase , and hargai segalanya. hidup kan sekali je. so kite ENJOOOOYYYY !

Tuesday, 23 July 2013

bila dah start keje =='

sejak keje haritu , bosan gyle dkt opis ni . yela. buat keje sorg-ii. but im happy . serious suka. yela merasa keje kan . cam-ii keje yg i buat . the best damn thing ! hahahah . ta sbr na raye lg.. minggu pertama keje je dh beli baju raye ==' hahahah..nampak ta keSENGALan berade di minda . hahahha..ape pun ta bole ah. yang penting kje tetap keje, raye tetap raye. insya ALLAH . dalam happy tunggu na raye , dgr berite ta baek .adek sedare i meninggal dunia pulak . but must be strong because , LIFE MUST GO ON GIRL ==' ape-ii pun takziah utk family dy . pejam celik , pejam celik dh 2 minggu puase . alhamdulillah . masih diberi ruang bernafas utk menyambut ramadan dengan penuh makne . i got to go =='


Monday, 22 July 2013

come back !

hola . this is my new blog . huh! so miss my old blog , but i've already delete my old blog ==' . now i get a new life . better than past year . something special to say is , now i'm SINGLE ! jyeaahhhh :) i'm still happy because i've family , friends and environment . i'm still can breath ==' alhamdulillah !
Blogger Widgets